×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

5 consells per millorar les relacions laborals intergeneracionals

Són molts els estudis que afirmen que cada dia els caps que estan a càrrec de les grans empreses són més joves. Aquesta és una realitat indiscutible a la qual han hagut d'enfrontar-se els treballadors que pertanyen a altres generacions.

Aquestes noves relacions laborals poden generar conflictes dins de les empreses, per això, és necessari que aquests treballadors sènior aprenguin a gestionar el fet de tenir a un cap més jove, probablement, amb menys coneixement i experiència que ells en l'empresa, a més d'estudiar que poden fer per comprendre i adaptar-se a aquest nou canvi en les rutines de treball. Per això, en aquest article proposem cinc maneres amb les quals bregar amb aquesta situació.

 


1. Posa la teva experiència al servei de l'empresa

 


Les diferents generacions han de treballar juntes i defensar-se mútuament. Cal evitar els conflictes interns i tractar d'aprendre tot el que puguis del teu cap, al mateix temps, que li aportes el coneixement que has aconseguit a través dels teus anys en l'empresa. És possible que no tinguis tant coneixement específic de la indústria, però probablement tens més experiència tractant assumptes interpersonals i burocràtics de l'oficina.


2. Deixa de donar-li voltes

 


Molts dels problemes que els subordinats tenen amb treballar per a algú més jove que ells no tenen a veure tant amb l'edat, sinó, més amb la percepció. El treballador assumeix que la resta de l'equip es fixa en aquesta diferència d'edat i es tem que la resta d'empleats ho vegi com a inferior perquè el seu estatus no coincideix exactament amb la seva edat. Aquests, òbviament, solament són pensaments ridículs que l'única cosa que fan és generar distraccions i impedir fer correctament el teu treball.

3. Tracta de mantenir-te al

Com en qualsevol altre treball, estar en contínua formació  i al dia de tots els canvis que es produeixen al teu al voltant és fonamental. No solament tractar d'entendre els nous canvis tecnològics, sinó que, també, has d'adaptar-te a les transformacions que es produeixen en altres àmbits que afecten la teva empresa com les tendències laborals o les noves relacions professionals.

 

4. Conviértete en  un mentor para tu jefe



No et preocupis, la tendència que pots tenir a voler guiar i ensenyar als més joves no és només una resposta natural, sinó útil, fins i tot quan la persona més jove de la qual estem parlant és el teu cap. Tots els empleats (inclosos els gerents) treballen millor en entorns oberts on la col·laboració és benvinguda. No et limitis a "fer el teu treball" escolta i tracta de proposar noves idees, sempre que puguis, al teu supervisor.


5. Confia en les teves aptituds

 


Valora allò que aportes a la teva empresa, independentment, que hi hagi persones més joves per sobre del teu lloc de treball. Finalment, intenta no centrar-te en els fracassos per sobre dels encerts i, encara que és cert que fer una anàlisi de les fallades comeses, ens fa avançar i créixer personalment, també ho fa confiar en els nostres criteris en funció dels nostres assoliments aconseguits.