×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La inflació aconsegueix a l'octubre el nivell màxim des de fa tres anys

Els últims registres mostren com la majoria de països occidentals, tant els que pertanyen a l'Eurozona, com el Regne Unit i els Estats Units estan patint una pujada generalitzada dels preus a un ritme trepidant, el més ràpid en aquests últims dos anys.

El nostre país no és una excepció. A Espanyal'Índex de Preus de Consum (IPC) es va situar a l'octubre en el 0,7% segons les dades proporcionades per l'Institut Nacional d'Estadística. Totes les Comunitats Autònomes han obtingut taxes positives per primera vegada en molt temps, sent Astúries i Navarra les primeres, aconseguint un augment de l'1%.

Si analitzem les dades per sectors, L'energia ha tornat a ser l'eix sobre el qual s'ha produït la pujada de preus, seguida per la categoria habitatge, a pesar que aquesta ha sofert un descens de dos punts percentuals respecte a l'any anterior. El transport (incloent-hi els carburants) ha estat un altre dels responsables de la inflació, amb una pujada de l'1,7% dels preus des del mes de setembre.

D'altra banda, trobem altres dos grups on els preus, per contra, han descendit, com és el cas de la indústria de l'alimentació i les begudes no alcohòliques i el de l'oci i la cultura.

No obstant això, aquestes dades contrasten amb la inflació subjacent (aquella que no inclou els productes que varien molt de preu, com l'alimentació o l'energia) que en el cas d'Espanya no ha experimentat cap canvi, i s'ha mantingut en el 0,8% interanual, el mateix nivell que l'IPC general en el mes anterior i una dècima menys que a l'agost.