×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

5 consells per prevenir el risc de patir un atac de cor

Segons la Fundació Espanyola del Cor, les malalties cardiovasculars causen el 31,2% de les morts a Espanya, i d'aquestes, la meitat són provocades per la mateixa patologia, l'infart de miocardi.

Els atacs del cor ja són la principal causa de mort entre homes i dones a tot el món. Aquests es produeixen quan s'obstrueixen les artèries coronàries, la qual cosa provoca un reg sanguini insuficient i, en pocs minuts, pot causar una mort sobtada cardíaca.

No obstant això, malgrat el mal pronòstic de l'infart de miocardi, l'OMS assegura que el 80% dels casos es poden prevenir. Per això, et donem una sèrie de consells per evitar una aturada cardíaca, i de pas, aprimar-te i mantenir-te en forma.

 

Consumir una dieta equilibrada

 

Consumir aliments saludables i equilibrats és necessari per evitar l'obstrucció i l'acumulació de greix en el cor. Una dieta equilibrada ha de ser rica en fruites i verdures, a més de productes làctics baixos en greix o sense greix. També ha d'incloure proteïnes magres, i aliments baixos en greixos saturats, grasses trans i colesterol. En la mesura del possible, també és fonamental evitar certs aliments com els fregits o la mantega.

 

Mantenir uns hàbits de son saludables

 

Per reduir els nivells d'adrenalina i cortisol i el risc de malalties del cor és imprescindible dormir el necessari i evitar l'estrès. Cal descansar bé de nit, i apostar per activitats que ens ajudin a la relaxació durant el dia.

 

Fer exercici físic

 

Per controlar el colesterol el millor és fer exercici físic de forma regular i planificada amb els controls i cures necessàries que en cada cas es requereixin. A més, si decideixes començar a realitzar exercici després de passar part de la teva vida duent a terme activitats sedentàries, és fonamental realitzar-se una revisió mèdica.

 

 

Controlar els factors de risc personal

 

Dur a terme exàmens periòdics dels principals factors de risc personal que puguin produir un infart, com la quantitat de sucre en sang (diabetis), els lípids (colesterol), la tensió arterial o comprovar si tenim antecedents familiars de malalties cardíaques.

 

No fumar

 

Aquest és un dels principals factors de risc cardiovascular. Els fumadors tenen tres vegades més risc de patir una malaltia coronària que la resta de la població. De fet, la possibilitat de patir una malaltia de cor és proporcional a la quantitat de cigarrets fumats al dia i al nombre d'anys en els quals es manté aquest hàbit. Per això, mai és massa tarda per deixar de fumar. Pensa que al cap de tres anys d'abandonar el tabac, el risc d'infart torna a ser el mateix de qui no hagi fumat mai.

 

Si vols més recomanacions per viure de forma saludable, consulta al nostre enllaç.