×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El Govern aprova apujar el salari mínim fins als 707,6 euros mensuals per al 2017

El Consell de Ministres aprovarà avui una pujada del 8% del salari mínim interprofessional (SMI) pel 2017, fins als 707,6 euros mensuals en 14 pagues. Aquesta pujada del salari mínim representarà l'increment més gran en els últims 30 anys.

No obstant això, tot i que el 2004 es va elevar en la mateixa proporció, en aquell moment es va fer en dues fases. Per tant, la revaloració de 52,4 euros al mes que es durà a terme l'any vinent permetrà elevar els actuals 655,20 euros mensuals a 707,6 euros (9.906,4 euros a l'any en 14 pagues).

El Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social es va reunir ahir amb els principals representants dels sindicats i les patronals (CCOO, UGT, CEOE i Cepyme) per comunicar l'increment en el salari mínim. Tanmateix, els sindicats han qualificat aquesta mesura d’avanç insuficient", ja que encara està allunyada dels 800 euros que havien plantejat arribar en el 2017.

El Consell de Ministres també té previst abordar avui altres mesures de caràcter econòmic com el sostre o el límit de despesa no financera del 2017, que rondarà els 118.000 milions d'euros, i altres canvis fiscals amb l'objectiu de recaptar 8.000 milions d'euros més, que afectarà bàsicament l'Impost de societats i als impostos especials que graven l'alcohol i el tabac, al mateix temps que es crearà una nova figura impositiva per gravar les begudes ensucrades.