×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

L'ampliació del permís de paternitat a quatre setmanes entrarà en vigor a partir de l'1 de gener de 2017

Des de l'1 de gener de 2017 el permís de paternitat s'ampliarà de dues a quatre setmanes. Aquesta proposta forma part de l'acord d'investidura signat entre el Partit Popular i Ciutadans, dins de l'apartat que fa referència a la conciliació familiar en el qual es recull expressament l'aprovació d'una Llei Integral de Suport a les famílies.

Així doncs, amb l'objectiu d'igualar els permisos de paternitat amb els de maternitat en els pròxims anys, es pretén dur a terme una ampliació progressiva de la durada del permís de paternitat a vuit setmanes al llarg d'aquesta legislatura, a les quals s'afegirien unes altres deu setmanes addicionals transferibles entre el pare i la mare, amb la finalitat d'equiparar els permisos de paternitat i maternitat al 2018 (16 per a cadascun). Aquesta mesura té una inversió prevista de 400 milions d'euros al 2017, i 800 més repartits entre 2018, 2019 i 2020, que estarien sufragats per la Seguretat Social.

Malgrat tot, la proposta també ha rebut algunes crítiques per part de diversos grups parlamentaris, que consideren que els permisos de paternitat han de ser intransferibles, com succeeix amb altres drets, per evitar que siguin les mares les que segueixin assumint exclusivament aquesta responsabilitat.