×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El 83% dels treballadors vol adaptar la seva jornada laboral a l'horari europeu

En relació amb la recent decisió del govern, anunciada per la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, d'impulsar un gran pacte nacional per la racionalització i la conciliació dels horaris, que comportaria a efectes pràctics la finalització de la jornada laboral a les 18 hores i el canvi de fus horari, la plataforma de cerca de feina Infojobs, ha realitzat un estudi sobre l'aplicació de l’horari laboral europeu a Espanya.

Segons aquesta enquesta, realitzada sobre una mostra representativa de la població activa espanyola de 3.000 treballadors i 600 empreses, més de la meitat (concretament, el 58%) de les companyies espanyoles no apliquen l'horari laboral europeu. Malgrat tot, les dades també mostren que aquestes empreses estan a favor d'adaptar-se al nou model.

Pel que es refereix als treballadors, els resultats afirmen que només el 22% de la població activa espanyola gaudeix actualment d'un horari laboral europeu. D'altra banda, l'informe també posa de manifest que el 83% dels treballadors que no estan subjectes a aquest horari laboral desitjaria tenir-ho.

L'enquesta també revela que la conciliació de la vida familiar, és el principal motiu per a la implementació de l'horari europeu. Per això, no és casualitat que les mesures no salarials més valorades pels empleats són la flexibilitat horària (21%) i la jornada intensiva (16%), per davant d'opcions com els plans de formació (12%), un pla de pensions (6%) o el transport d'empresa (3%).

Així doncs, tal com es pot observar en aquest estudi, la racionalització dels horaris de treball a Espanya, és una proposta àmpliament recolzada i reclamada pels diferents sectors de la societat, com l'empresarial i el sindical, per combatre des de la productivitat, la ineficient organització que aporta l'actual jornada partida.