×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

“La crisi del talent”

Segons un estudi internacional publicat recentment per EF Corporate Solutions; “La crisi del talent”, la delicada situació econòmica es podria perllongar encara alguns anys. La retenció de la despesa per part dels consumidors pot durar entre 5 o 10 anys més segons Julián Baños, Director General de EF Espanya.

Aquesta situació fa encara més difícil la ja complicada tasca de retenir i fer créixer el talent, a la qual s'enfronten les empreses normalment. A causa de la situació actual, les companyies es veuen obligades a fer més amb menys i això afecta a totes les àrees, inclosa la de Recursos Humans. Els empleats sofreixen cada vegada més fatiga, major pressió i major mobilitat i inestabilitat laboral.

Resoldre aquest problema s'ha convertit en una preocupació prioritària per als professionals dels Recursos Humans, i és per això que se li ha anomenat la “Crisi del talent”, internacionalment coneguda com “Talent Crunch”.

Aquestes conclusions són fruit de l'estudi de EF, realitzat durant la primavera de 2016 en 12 territoris diferents. El focus de la recerca es va posar en 4 punts clau:

La principal conclusió després de la recerca és que les empreses han de replantejar-se les prioritats d'inversió en formació de Recursos Humans, per enfocar-se en 4 focus clau:

  • Motivació – Per reduir la mobilitat
  • Lideratge – Per mantenir l'optimisme i la concentració
  • Creativitat – Promoure la innovació
  • Flexibilitat – Per mantenir el compromís del talent