×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

L'abús del consum de sucre podria reduir l'esperança de vida

El consum de sucre podria influir en la longevitat i disminuir l'esperança de vida. L'últim estudi realitzat per la University College London així ho revela després d'haver sotmès a un grup de mosques a diferents dietes, una saludable i una altra alta en sucres, i observar com es reduïa el temps de vida d'aquelles que havien realitzat la segona.

D'aquesta manera, han volgut mostrar per què s'ha de controlar la ingesta de sucre, ja que podria arribar a afectar de la mateixa manera als humans, ja que nosaltres també posseïm el gen FOXO, igual que les mosques, i és precisament aquest gen relacionat amb la longevitat el que es veu perjudicat amb el consum abusiu de sucre.

De la mateixa manera que es va experimentar en les mosques, també es va comprovar que aquest mecanisme de canvi genètic estudiat funciona igual en una espècie de cuc, el Caenorhabditis Elegans, per la qual cosa els experts asseguren que, efectivament, existeixen dades suficients com per pensar que podria afectar als humans. “El mecanisme que descobrim pot també estar intervenint en els efectes a llarg termini de la dieta en els éssers humans i és una idea important a explotar en el futur”, afirma David Gems, de l'Institut d'Envelliment Saludable de UCL.