×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La contaminació atmosfèrica està relacionada amb la reducció de l'esperança de vida de les persones

El recent estudi, publicat per Environmental International, i liderat pel ISGlobal (Institut de Salut Global de Barcelona), posa de manifest les conseqüències de la contaminació atmosfèrica i la seva relació directa amb la reducció de l'esperança de vida de les persones.

Carmen de Keijzer, investigadora de l'ISGlobal i una de les autores de l'estudi, afirma: "L'exposició a la contaminació atmosfèrica ja s'havia associat a un increment de les taxes de mortalitat, però fins ara pocs estudis s'havien centrat a l'esperança de vida i la majoria tenia una cobertura especial restringida".

L'estudi s'ha centrat en dades compreses entre 2009 i 2013, corresponents a la mortalitat, els nivells de contaminació i les zones verdes de tot el territori espanyol.

De l'estudi es desprenen impactants dades com les següents:

  • Un increment de 5µ/m3 (micrograms per metre cúbic) a la concentració de partícules PM10, suposa una pèrdua de quasi un any de vida. Les partícules PM10, són petites partícules sòlides o líquides de pols, cendra, sutge, metall, ciment o polen, disperses a l'atmòsfera i presents a l'aire que respirem. Aquestes partícules tenen la capacitat d'ingressar a les vies respiratòries, i ens predisposen a diversos trastorns cardiovasculars.

 

  • Un augment de 2µ/m3 a la concentració de partícules PM2.5, suposa una reducció de 7 mesos de vida.

 

Dits increments a la concentració de partícules PM10 y PM2.5, estan relacionats amb un augment del risc de la mortalitat d'entre un 5,7% i un 3,7% respectivament.

Es posa de manifest, un cop més, la relació directa existent entre la contaminació atmosfèrica i l'impacte d'aquesta en el nostre benestar, qualitat de vida i esperança de vida.