×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Puja un 4% l'afil·liació a la Seguretat Social al sector turístic el passat mes de gener

Segons l'Agència Efe i les dades del Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital, el sector turístic va experimentar al gener un augment del 4% de treballadors donats d'alta a la Seguretat Social, respecte les dades obtingudes al mateix mes del passat any 2016.

Això suposa quasi 2,1 milions de treballadors donats d'alta a la Seguretat Social, dels quals, més de 1,6 milions són assalariats, i 466.459 autònoms. Un 5% i un 0,6% més que al mateix període de l'any anterior, respectivament.

En el segment de l'hosteleria i les agències de viatges, es va registrar un augment de treballadors registrats del 4,2%, superant els 1,4 milions de persones.

En quant al creixement interanual, la dada més rellevant es va produir en el sector dels serveis d'allotjament, amb un augment del 5,6% que suposa 230.929 treballadors donats d'alta a la Seguretat Social. En segon lloc, el sector serveis de menjars i begudes, amb 1,16 milions de treballadors, va registrar un augment del 3,9% respecte al mateix període de 2016.

Respecte a les comunitats autònomes en les que es van produir aquests augments en el nombre d'afiliats a la Seguretat Social, totes van registrar un increment a les altes laborals en hosteleria i agències de viatges, liderat per Canàries i Balears, amb un 7,6% i un 5,5% d'increment respectivament. Ceuta i Melilla van ser les úniques comunitats autònomes on es va registrar un lleu retrocés del 0,1%.