×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Instal·len semàfors a rans de terra per a vianants que utilitzen el mòbil mentre caminen pel carrer

Conegut és el risc existent actualment respecte als vianants que van pel carrer mirant constantment el mòbil i sense fixar-se en semàfors o vehicles que puguin venir abans de creuar un carrer o un pas de vianants.

La concentració a la conversa i el que està passant al seu mòbil, augmenta la manca d'atenció respecte a les normes i senyals que ens trobem quan circulem per les vies, així com les distraccions.

Exiteix una sol·lució per alertar a aquest tipus de vianants "addictes al mòbil" i evitar així un gran nombre d'atropellaments i/o morts.

Els Països Baixos, en concret la ciutat de Bodegraven, ha sigut la última en implementar aquest tipus de senyalització als seus carrers.

Es tracta de semàfors LED a rans de terra que canvien de color vermell a verd segons estigui el semàfor principal. Permet al vianant veure si pot creuar o no el carrer sense aixecar la vista del terra, lo qual fa disminuir la possibilitat d'atropellaments per distracció.

Bodegraven és l'última però no la primera ciutat que aporta per aquesta mesura. Ausburg, Sidney i Seúl ja han incorporat aquest tipus de senyalització als seus carrers per evitar atropellaments a vianants per distracció degut a l'ús indegut del mòbil.