×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Aprovat el conveni bilateral entre Espanya i la Xina en matèria de Seguretat Social

Divendres passat el Consell de Ministres va aprovar el Conveni Bilateral en matèria de Seguretat Social entre Espanya i la Xina. Un dels principals objectius d'aquest és garantir la protecció social dels treballadors desplaçats en un dels dos països, evitant la doble cotització a la Seguretat Social.

El conveni estableix que durant els primers 6 anys els treballadors desplaçats a la Xina estaran assegurats pel sistema de Seguretat Social espanyol, pel que fa a les pensions contributives del Règim General. Durant aquest període les cotitzacions per les prestacions de jubilació, incapacitat permanent, mort i supervivència i atur es faran a l'organisme espanyol. Per tant, quedaran exempts de cotitzar a l'assegurança bàsica de vellesa per a treballadors per compte aliè i l'assegurança d'atur de la Xina.

Les quotes per Assistència Sanitària, incapacitat temporal i per Accident de Treball i Malaltia Professional es realitzaran a l'administració xinesa.
Una vegada conclòs el termini de 6 anys, si els treballadors han de prolongar la seva estada laboral a la Xina, es podrà prorrogar per acord d'ambdues administracions.

De la mateixa manera, els treballadors xinesos desplaçats a Espanya cotitzaran a la Seguretat Social espanyola per les prestacions del règim general. Les quotes per pensions derivades de contingències comunes o accident laboral i atur s'efectuaran a l'organisme xinès.

La signatura del conveni bilateral amb la República Popular de la Xina i de l'Acord Administratiu tindrà lloc en ocasió de la reunió a Alemanya dels ministres d'Ocupació del G-20, els propers 18 i 19 de maig.