×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La Inspecció de Treball ja no exigirà el registre diari de jornada

El Tribunal Suprem ha emès dues sentències recents, que han dictat jurisprudència pel que fa a l'obligació per part de les empreses a registrar diàriament la jornada dels seus treballadors.

Aquesta jurisprudència ha estat admesa també per la Inspecció de Treball, que fins a la data exigia a les empreses el registre diari de jornada com a mètode obligatori per poder comprovar si existia la realització d'hores extres. Si no hi ha aquest registre, la Inspecció ho considerava infracció greu en matèria de jornada.

L'exigència del registre de la jornada va ser deguda precisament a sentències de l'Audiència Nacional, independentment de si els empleats feien hores extres a l'empresa, en una instrucció emesa en 2016.

El Tribunal Suprem ha contradit a l'Audiència Nacional, que ha emès sengles sentències en les que eximeix a les empreses de l'obligatorietat de registrar diàriament la jornada dels treballadors. En concret, la nova instrucció de la Inspecció explica que el Suprem raona la seva decisió perquè "l'Estatut dels Treballadors no exigeix ​​l'administració d'un registre de la jornada diària efectiva de tota la plantilla per poder comprovar el compliment dels horaris pactats", com estableixen les sentències objecte de recurs.