×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La Seguretat Social gestiona el 44.7 per cent de la despesa dels PGE

El secretari d'Estat de la Seguretat Social, Tomás Burgos, va comparèixer recentment a la Comissió de Pressupostos de l'Estat del Senat en ocasió del debat dels pressupostos generals de l'Estat (PGE) per a l'any 2017.

Durant la seva intervenció, Burgos ha manifestat que "les pensions segueixen sent, amb gran diferència, la partida fonamental del Pressupost espanyol", destacant que 44,7 de cada 100 euros de la despesa consolidada previst per 2017 en els Pressupostos Generals de l'Estat seran gestionats per la seguretat Social.

Burgos va desgranar durant la seva intervenció dades com que el sistema té avui més afiliats que al començament de la legislatura, en concret 912.253 més, i s'han recuperat des del punt més baix de l'afiliació, al febrer 2013, 2.194.667 afiliats.

En conjunt, el pressupost total consolidat de la Seguretat Social per 2017 se situa en 142.630 milions d'euros, fet que suposa un increment del 3,41% respecte a la previsió de liquidació de 2016.

Altres aspectes, com l'ampliació la durada del permís de paternitat en cas de naixement, adopció o acolliment a quatre setmanes, van centrar part de la seva intervenció, en què Burgos va comentar que la bretxa de gènere de les pensions entre homes i dones s'ha tancat un 11,3% gràcies a les mesures adoptades.