×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El 40 per cent de menors que abandonen la desocupació ho fan a Espanya i Portugal

La ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha afirmat que 4 de cada 10 joves menors de 25 anys que abandonen la desocupació a la Zona Euro ho fan a Espanya i Portugal. Báñez ha fet aquestes declaracions durant la seva intervenció a Portugal en la cloenda del projecte Lanzaderas.

L'ocupació juvenil està creixent en l'actualitat a un ritme del 10 per cent, i s'ha reduït la taxa d'atur un total de 15 punts des de 2013.

La responsable d'Ocupació ha explicat que quan van arribar al Govern la taxa d'atur havia passat del 18% a gairebé al 48,14%, fet que suposa un increment de 30 punts, i durant aquest període, 1 de cada 2 nous aturats joves era espanyol, segons dades d'Eurostat.

"Avui l'ocupació juvenil creix a un ritme proper al 10% (9,88%) i la taxa d'atur juvenil s'ha reduït 15 punts des dels seus nivells màxims. Només en l'últim any s'ha reduït 4,84 punts percentuals, respecte al primer trimestre del 2016 ".

En finalitzar la seva exposició Báñez ha animat a seguir sumant "per mirar el futur amb confiança i saber que qui el construeix, els nostres joves, tenen un present".