×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Aprovats els convenis per al control de la IT 2017-2020

El Consell de Ministres ha aprovat els convenis amb les CCAA per al control de la incapacitat temporal en el període 2017-2020. L'aprovació d'aquests convenis posa en marxa també els crèdits destinats a finançar aquests acords.

L'objectiu d'aquests acords és millorar la col·laboració i coordinació entre els serveis públics de salut de les CCAA i les entitats gestores i col·laboradores de la Seguretat Social per al control eficaç d'aquesta prestació sense generar molèsties innecessàries als treballadors.

Tots els acords aprovats contemplen dos apartats: un programa d'activitats per modernitzar la prestació d'IT, a què se supedita el 60% del crèdit, i uns objectius de racionalització de la despesa per a cada any, per als quals es reserva el 40% restant.

La millora de la transmissió telemàtica de comunicats mèdics de baixa, confirmació i alta és una de les àrees de treball, per guanyar en qualitat i agilitat en el traspàs d'informació.

Altres objectius són la formació dels metges d'atenció primària perquè coneguin les circumstàncies que afecten la IT com a prestació en la qual participen els serveis públics de salut (SPS), així com la gestió de les propostes d'alta que envien les mútues col·laboradores als SPS amb l'objectiu que aquests s'impliquin en aquestes valoracions.

Tot això assegurant que la despesa del Sistema es destina al seu objectiu primordial que és protegir adequadament als treballadors que es troben incapacitats per al treball.