×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Puja l'atur a 46.400 persones a l'agost

El Ministeri d'Ocupació I Seguretat Social ha publicat les dades relatives als aturats registrats a les oficines dels Serveis Públics d'Ocupació Estatal (SEPE). El nombre d'aturats ha pujat en 46.400 persones durant el mes d'agost. La pujada mitjana dels últims anys era d'uns 44.063 treballadors.

La xifra total d'aturats registrats se situa en 3.382.324, el nivell més baix dels últims 8 anys. Canàries, Cantàbria i Galícia són les comunitats on més ha baixat l'atur.

La desocupació dels joves menors de 25 anys disminueix en termes interanuals en 27.071, un 9,5%, per sobre de la mitjana general del 8,5%. En el que va d'any la contractació indefinida entre els joves menors de 25 anys creix un 21,1%.

Els contractes indefinits del mes d'agost a temps complet s'han incrementat un 10,2% en relació amb el mateix període de l'any passat i és la modalitat que més creix.

Durant la presentació de les dades, el secretari d'Estat d'Ocupació, Joan Pau Risc, ha recordat que, segons l'EPA del segon trimestre de 2017, el 73% dels treballadors assalariats disposa d'un contracte de treball indefinit.