×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

609.849 afiliats més que el 2016 a la Seguretat Social, la millor dada interanual en 12 anys

El secretari d'Estat de la Seguretat Social, Tomás Burgos, va manifestar durant la presentació de les dades d'ocupació del mes d'agost que que "agost és el mes de trànsit en què s'extingeixen certes activitats marcades pel calendari estival, mentre encara no s'ha reprès l'activitat en sectors que tradicionalment pateixen una aturada a l'estiu (construcció, indústria ...), i que s'espera tinguin un comportament molt positiu".

El Sistema suma una mitjana de 609.849 afiliats més, el 3,45%, la millor dada interanual en un mes d'agost des de 2005, any condicionat per la regularització massiva d'immigrants (5,26%). Pel que fa a juliol descendeix (179.485, 1 -0,97%) seguint el patró típic dels mesos d'agost.

Pel que fa al mes de juliol, Tomás Burgos va comentar que "Més enllà del comportament aïllat del mes, afectat per aquests factors, el creixement econòmic se segueix traslladant amb gran intensitat a l'increment anual d'afiliació. I a més els ingressos segueixen evolucionant positivament, molt per sobre del propi creixement de l'afiliació ".

En comparació a 2016, l'afiliació va créixer en totes les comunitats autònomes, excepte a Ceuta i Melilla, destacant en xifres absolutes els increments de Catalunya (119.578), Andalusia (108.389) i Comunitat de Madrid (107.438).