×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Girona, la província amb menys baixes per IT

Girona va registrar la menor incidència de l’absentisme a Catalunya l’any 2013.Pel que fa la durada mitjana de les baixes, Girona va registrar 34’6 dies, per sobre del 30’9 general a Catalunya. ## Els dies de baixa respecte al total de treballadors ocupats es va situar en 4’1, per sota del 4’7 de mitjana.

Girona és la província que va registrar el menor nombre de baixes per incapacitat temporal (accidents de treball i malalties comunes) de tota Catalunya, situant-se en un índex d’incidència de l’absentisme del 4’1 al tancament del primer semestre de 2013. Una xifra sensiblement inferior al 5’0 registrat durant el mateix període de l’exercici anterior, de l’ordre del 20% respecte a 2012, i que situa la regió gironina per sota del 4’7 de mitjana corresponent de Catalunya. Aquesta va ser una de les principals conclusions presentades durant la jornada sobre reducció de l’absentisme organitzada conjuntament per Mútua Intercomarcal i PIMEC a Girona, i que va comptar amb la participació d’un bon nombre d’empreses de la zona.

En total es van comptabilitzat 1.102.592 dies perduts en aquest període com a conseqüència de les incapacitats temporals, amb una durada mitjana de les baixes de 34’6 dies, que la situa per sobre del 30’9 de mitjana catalana. Durant l’any 2013 es van notificar a Girona un total de 7.466 accidents de treball amb baixa, amb una major incidència dels accidents al sector Serveis (4.143), seguit de la Indústria (2.112), la Construcció (880) i l’Agricultura (331).

A nivell de Catalunya, pel que fa als dies d’incapacitat temporal per treballador ocupat, es va registrar un descens respecte al primer semestre de 2012 a totes les províncies catalanes, principalment com a conseqüència de la disminució de la incidència acumulada. En aquest sentit, el nombre de baixes tramitades durant el primer semestre de 2013 presentava una disminució del 13’9% respecte al mateix període de l’exercici precedent, confirmant la tendència descendent iniciada l’any 2008.