×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La tarifa plana augmenta l'ocupació estable

La tarifa plana de contractació de nous treballadors indefinits ha suposat la creació de 111.025 llocs de treball, segons xifres del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social. Aquesta xifra suposa el 20% dels contractes indefinits subscrits des de la seva posada en marxa el passat mes de febrer. ## Per Comunitats Autònomes, Catalunya és la que més contractes indefinits ha creat amb 23.716, seguit de Madrid, Comunitat Valenciana, Balears, Galícia i País Basc.

Amb l'objectiu d'incentivar la contractació estable, el Govern va aprovar la nova tarifa, que permet a empreses o autònoms cotitzar només a la Seguretat Social per Contingències Comunes de nous treballadors 100 euros al mes durant els primers 24 mesos. La reducció suposa un estalvi mitjà per l'empresari del voltant del 75% de la cotització per aquesta contingència. Aquesta mesura, aplicada a un sou brut anual de 20.000 euros, implica que l'empresari s'estalviarà 3.520 euros anuals de cotització a la Seguretat Social per cada ocupació nou creat.

A més, transcorreguts els primers 24 mesos, les empreses de menys de 10 treballadors poden beneficiar durant 12 mesos d'una reducció del 50% de la quota. La mesura serà aplicable a tots els contractes efectuats des del passat 25 de febrer fins al 31 de desembre de 2014.

Les empreses beneficiàries han de mantenir el nivell d'ocupació creada amb la nova contractació durant el període d'aplicació de la reducció i no poden haver realitzat acomiades disciplinaris, improcedents o col•lectius durant els sis mesos previs a la contractació. De la mateixa manera, s'exigeix també que les empreses estiguin al dia de les seves obligacions amb la Seguretat Social i tributàries i que no hagi estat sancionada per incompliments de la legislació social en els últims dos anys.