×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Autònoms per projectes

El treball autònoms i per projectes segueix creixent, segons l'últim informe d'Adecco "Adecco i els autònoms". Després de cinc anys de pèrdues de treballadors autònoms, el 2013 es va començar a revertir aquesta tendència per donar pas a una mitjana de 70 nou autònoms al dia. ##

Molts dels nous autònoms són professionals experts que han sortit de la seva empresa i que són requerits per fer treballs puntuals amb una data final a curt termini. Així, els treballadors per projectes i els autònoms es reintegren al mercat laboral donant servei i resposta ràpida i efectiva a una empresa, i no busquen una companyia que els contracti per a la resta de les seves vides. Això passa perquè els professionals acceptin crear la seva empresa, i perquè les companyies s'obrin a un nou model de treball.

Per sectors, Serveis aglutina la major part d'aquests emprenedors, amb un 72,4% del total. El segueixen Agricultura, amb un 12,5%; Construcció, amb un 10,3% i Indústria, amb un 4,7% dels autònoms.

Per edats, les persones d'entre 35 i 54 anys suposen gairebé el 60% del total d'autònoms, encara que l'oferta de llocs de treball és més elevada en els sectors de 25 a 34 anys, amb un 53%. Cal destacar que les persones d'entre 35 i 44 anys suposen el 30,91 dels afiliats, gairebé un 30% dels autònoms i a més recull el 32,5% de l'oferta laboral.