×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Prevenció durant l'embaràs

La prevenció per evitar l'obesitat durant l'embaràs és vital. Un estudi presentat al Congrés Europeu de Cardiologia celebrat a Barcelona destaca que l'obesitat durant l'embaràs té greus conseqüències per a la mare al llarg de la seva vida ## ja que augmenten les probabilitats de mort prematura i de patir una malaltia cardiovascular més endavant. El treball, elaborat per investigadors de les universitats d'Edimburg i Aberdeen (Escòcia), s'ha basat en el seguiment a gairebé 19.000 mares durant 50 anys. Després d'aquest període, van veure que les que eren obeses durant l'embaràs o el moment del part tenien un 35% més de probabilitats de morir de manera prematura que aquelles que mantenien un pes normal.

D'altra banda, l'estudi també posa de manifest una relació directa entre la presència de sobrepès o obesitat i la malaltia cardiovascular, ja que augmenta el risc un 12% per a les mares amb sobrepès i un 37%, per a les que pateixen obesitat.

En funció de les dades recollides, els experts recomanen la necessitat de prevenir l'excés de pes durant l'embaràs ja que el cos ha de suportar una important sobrecàrrega i aquesta pot mantener-se després de donar a llum.

A més, al congrés s'han presentat resultats d'altres estudis elaborats per científics de Països Baixos que han demostrat que l'embaràs no causa un dany permanent en la funció cardiovascular de les dones amb cardiopatia congènita. Fins fa poc temps, es pensava que aquestes dones no podien quedar-se embarassades però aquest treball mostra que no hi ha un risc igual a totes les gestants amb una d'aquestes malalties.