×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

8 claus per combatre l'estrès laboral

L'estrès s'ha convertit en un dels principals problemes a la feina. Els individus que el pateixen se senten fortament pressionats pel volum de treball i es veuen incapacitats per poder-lo fer. ## Aquest sentiment genera desequilibris emocionals i físics i pot provocar la incapacitat per treballar en un determinant moment. Amb l'objectiu d'intentar controlar la situació i intentar reduir aquestes sensacions apuntem alguns consells bàsics:

-Saber dir que no: Potser és una de les coses que més ens costa, perquè volem complir amb tot el que ens demanen a la feina, però de vegades cal calibrar el volum que tenim.

-Prioritzar: Aquest és un altre punt fonamental a tenir en compte. No totes les tasques són igual d'urgents ni igual d'importants. És recomanable ordenar-les en funció de la urgència i el temps que poden ocupar i prioritzar-les.

-Demanar ajuda: És un altre punt que sol costar molt, perquè creiem que pot indicar debilitat i tenim por a fer-ho. Però pot ser una bona solució demanar ajuda.

-No sobredimensionar problemes i acceptar errors: És recomanable donar-li la importància adequada a cada problema i situació, sense fer-los més grans del que en realitat puguin ser. També convé saber que tots ens equivoquem i que l'important en els errors és analitzar què ha passat i intentar aprendre d'aquests.

-Saber relaxar-nos: Hem de marcar alguns moments de desconnexió per trencar el ritme precipitat del treball. Buscar alguna activitat que ens permeti centrar la ment i el cos en una altra tasca. En moments de molta tensió, controlar la respiració pot ser un bon truc per contrarestar l'estrès. Els estiraments també poden funcionar.

-Mantenir bons hàbits: Encara que tinguem molta intensitat en el treball, hem d'intentar mantenir els bons hàbits com l'activitat física i menjar de forma saludable perquè millorarà el nostre estat d'ànim.

-Descansar: Si un no descansa i no dorm les hores que toquen, el ritme i el cansament acumulat poden provocar afectacions cognitives. Cal fer vacances i intentar deixar el treball en l'oficina. No hem d'oblidar la família ni els amics.

-Riure: El bon humor és fonamental per combatre l'estrès laboral. Tenir bon ambient a la feina pot ajudar molt i ajudar a externalitzar els sentiments més negatius.