×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

L'ocupació va créixer tres vegades més a Espanya que a l'eurozona en el 2T

El nombre de persones amb ocupació a Espanya va augmentar a un ritme del 0,7% durant el segon trimestre de l'any, mentre que a l'eurozona el creixement va ser del 0,2%, segons dades de l'oficina comunitària d'estadística, Eurostat. ##En el conjunt de la Unió Europea (UE), els treballadors van augmentar un 0,3%. D'aquesta manera, Espanya va ser el tercer país de tota la Unió en increment d'ocupació, només per darrere d'Estònia, amb un augment del 1,2% i de Portugal, amb el 0,9%. Per contra, els països amb pitjors registres d'ocupació en el segon trimestre van ser Lituània i Xipre, que van experimentar en els dos casos retrocessos trimestrals del 0,1%.

En termes interanuals, l'eurozona va aconseguir incrementar el nombre d'empleats un 0,4%, enfront del 0,1% del primer trimestre, mentre que en el conjunt de la UE l'augment va ser del 0,6%. Per la seva banda, l'ocupació a Espanya va créixer a un ritme interanual de l'1%.

Més atur entre les persones amb baix nivell educatiu
D'altra banda, a Espanya, l'atur es va situar per sobre del 32% entre les persones amb baix nivell educatiu el 2013, segons dades també d'Eurostat. En el conjunt de la UE, l'atur mitjà entre les persones amb un nivell de formació equivalent a l'universitari va ser del 5,9% enfront d'una xifra mitjana del 17,9% entre les persones amb un nivell educatiu d'ensenyament secundari obligatori. Espanya va patir un augment molt destacat de l'atur entre el grup de persones de baixa formació durant els últims anys. La xifra ha passat del 9% del 2007 al 32,7% el 2013.