×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Seguretat Vial: recomanacions

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, una campanya europea celebrada anualment i destinada a promoure la sostenibilitat de les ciutats, es publica que el 35% dels espanyols utilitzen més d'una hora en els seus desplaçaments diaris de casa a la feina.

## Segons l'últim estudi de Regus elaborat entre més de 22.000 enquestats en 100 països, la mitjana de temps invertit a nivell mundial per anar i tornar de la feina és de 32 minuts, enfront dels 25 minuts de mitjana registrats a Espanya. No obstant això, de l'estudi es desprèn que el 10% dels treballadors espanyols inverteixen en anar i tornar de la feina entre 40 i 60 minuts.

El temps invertit en aquests desplaçaments i la utilització de dispositius electrònics provoca, en conseqüència, que els desplaçaments siguin utilitzats com a tercer lloc de treball. Així, el 61% dels treballadors diu fer trucades telefòniques, el 25% revisa documents i el 31% es posa al dia de les últimes notícies, tot amb la voluntat d'incrementar la productivitat. Aquesta tendència s'incrementa en els viatges durant la pròpia jornada laboral, durant els quals el 53% aprofita per enviar e-mails i el 48% per llegir informes importants.

Viatges en cotxe
Espanya se situa en el lloc número 10 de la llista dels països amb major cogestió de vehicles a Europea. Amb l'objectiu d'ajudar a les empreses a incloure dins de la seva acció preventiva tot el relacionat amb la Seguretat Viària dels seus treballadors, compartim l'Opinió Experta del Servei de Prevenció Genèrica de Mútua Intercomarcal sobre “UNE-ISO 39001. Sistemes de gestió de la Seguretat Vial. Requisits i recomanacions de bones pràctiques”.