×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Els treballadors a temps complet cobren un 50% més per hora

Els treballadors amb un contracte a temps complet cobren un 50% més per hora que els empleats a temps parcial. Aquesta és una de les conclusions que es pot extreure de l'Enquesta Trimestral de Cost Laboral de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) ## recollida a El País. Segons l'enquesta, un empleat a jornada completa cobra 15,43 euros l'hora; mentre que un a jornada parcial, ho fa a 10,23 euros.

L'estudi també posa de manifest que els salaris segueixen baixos a Espanya. Entre març i juny, el sou mitjà -que inclou salari base, complements, pagaments per hores extraordinàries i endarreriments, tot mesurat en termes bruts- es manté en 1.929,58 euros. Tampoc s'ha mogut (només el -0,1%) el cost laboral conjunt -salari, cotitzacions, indemnitzacions, retribucions en espècie- que s'ha situat en 2.580,64 euros.

Aquesta diferència salarial entre jornades podria ser una de les raons per les quals l'ocupació a temps parcial està a l'alça. De fet, el treball per hores ja suposa el 16,4% i els contractes indefinits a jornada completa han deixat, des de fa mesos, de suposar més del 50% de les altes registrades a la Seguretat Social. Segons les dades de l'INE, algú que té una feina per hores cobra una mitjana de 184 euros a la setmana, ja que treballa gairebé 18 hores efectives en aquest període; mentre que qui té una feina a jornada completa guanya setmanalment 522.

Finalment, en les dades, s'observa que els sous perllonguen la debilitat mostrada des de 2010. Tanmateix, aquest any els preus estan congelats. En els vuit primers mesos de l'any, l'IPC mitjà s'ha mantingut en el 0%. Això fa que els sous no perden poder adquisitiu.