×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La prevenció, protagonista del Dia Mundial del Cor

Coincidint amb el Dia Mundial del Cor (que se celebra avui), han sorgit diverses iniciatives que tenen la prevenció sobre problemes cardiovasculars com a eix central. ## En aquest sentit s'emmarca el document que ha elaborat la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC), que posa el focus en els pacients majors de 80 anys, i la primera edició del concurs "Posa-hi el cor" que impulsen la Fundació Universitària del Bages (FUB ) i Mútua Manresana.

Les malalties cardiovasculars són el principal factor de mortalitat entre les persones majors de 65 anys, causant fins al 45% de les defuncions en aquestes edats. La prevenció, doncs, és un element clau, especialment entre les persones majors de 80 anys amb un risc encara més gran dins d'aquest segment de població. Per això, la Societat Espanyola de Cardiologia ha elaborat un llistat de recomanacions que es divideix en dos grups dins d'aquest segment de persones majors de 80 anys. El primer gaudeix d'una major qualitat en la seva salut a causa d'una esperança de vida superior als tres anys, l'absència d'altres malalties o la possessió d'una bona capacitat funcional i cognitiva. Per a aquest grup, bàsicament, es recomana una millora de l'estil de vida (eliminació del consum de tabac; individualització de la dieta, i realització d'exercici físic). El segon grup fa referència a persones amb més riscos sanitaris a causa del seva esperança de vida menor així com a causa d'altres malalties o l'aparició de demència. En aquest segon grup, l'impacte d'aquests elements sobre la seva salut han de ser valorats per un metge. I es recomana tractar problemes com la hipertensió o controlar la dislipidemis, és a dir, l'alteració del metabolisme dels lípids. Els nivells adequats del conegut com a "colesterol dolent" en prevenció primària, que fa referència al pas previ a l'aparició de la malaltia, són superiors als 130 mg / dl.

D'altra banda, la Fundació Universitària del Bages (FUB) i Mútua Manresana han presentat recentment la primera edició del concurs "Posa-hi el cor", amb el qual les dues entitats busquen promoure la sensibilització sobre les malalties cardiovasculars. El certamen s'inclou dins del programa d'actes per a la recollida de fons per a La Marató de TV3, que enguany està dedicada a aquestes malalties. El concurs s’estructurarà en tres categories diferents. Per a més informació o presentació dels treballs, es pot consultar la pàgina web www.mmmarato.com.