×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El 35% de les empreses espanyoles estan realitzant contractacions

El nombre d'empreses espanyoles que actualment està en procés d'expansió de la seva plantilla de treballadors creix un 4% respecte al mateix període anterior, segons el 'Global Snapshot' de Antal International. ## Així, doncs, una de cada tres empreses espanyoles (concretament el 35%) està contractant nous empleats. Tot i això, Espanya encara està lluny dels nivells mundials, ja que la mitjana mundial se situa en el 57%.

En concret, el sector logístic és el que compta amb la major activitat de contractació: el 75% de les empreses enquestades estan ampliant les seves plantilles, i les previsions indiquen que el percentatge ascendirà fins al 80% el pròxim trimestre. Després d'aquest sector, venen màrqueting i vendes, R + D i enginyeria i producció, amb taxes que superen el 70% i que a més esperen augmentar en els propers mesos.

Per la seva banda, la taxa d'acomiadaments a Espanya se situa a l'entorn del 32%, molt per sobre del 15% que es registra a nivell global. No obstant això, s'espera que aquest percentatge baixi un 6%, fins al 26%. En aquest sentit, el sector transport destaca per sobre de la resta, ja que únicament el 7% de les empreses estan en processos de reducció de plantilla, xifra que pretén seguir reduint fins al 4%. El segueixen molt de prop el sector que engloba salut i farma, amb un percentatge del 11% i el de béns de consum, amb un 17%.

Finalment, el sector més castigat és el 'retail', que compta amb una taxa del 62%, encara que tot indica que patirà un descens important fins al 24%.