×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Els experts calculen que s'han creat 159.000 llocs de treball al 3T

Els experts de la patronal de les grans empreses de col•locació (Asempleo) i d'Analistes Financers Internacionals (AFI) calculen que l'economia espanyola ha creat 159.000 nous llocs de treball en el tercer trimestre de l'any, el que suposaria gairebé un 1% més que en el trimestre anterior. ##

L'estudi es realitza dues setmanes abans de conèixer-se les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) del tercer trimestre, que es publicaran el proper 23 d'octubre. Però segons aquests experts, el nombre total d'ocupats a Espanya a finals de setembre s'elevarà fins als 17.512.000 treballadors, el que suposaria 282.000 llocs de treball més que fa un any i un increment del 1,6%.

Indiquen també que en els nou primers mesos de l'any s'haurien creat 377.000 llocs de treball més que en el mateix període de 2013. D'aquesta manera, el nombre d'aturats cauria fins als 5,5 milions i la taxa d'atur retrocediria fins al 23,97%.

El document, que analitza els aturats que porten més d'un any buscant feina, posa de manifest que els aturats de llarga durada presenten més dificultats per reincorporar-se al món laboral. D'aquesta manera, l'estudi indica que la probabilitat que un aturat de llarga durada trobi feina és del 6,7%, molt inferior a la de l'aturat que porta menys d'un any en aquesta situació, que se situa en el 26,5%. L'indicador corrobora que encara que els registres laborals i l'EPA mostren que el nombre total d'aturats descendeix de forma ininterrompuda des de finals de 2013, el volum de la desocupació de llarga durada continua sent molt elevat i cada vegada més preocupant.

Els aturats amb escassa experiència laboral i els que compten amb més de 55 anys són els col•lectius de menor probabilitat d'èxit en la seva recerca de feina. La probabilitat també és baixa entre els aturats amb baix nivell de formació (4,2%).