×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Lleu augment de la confiança empresarial

La confiança empresarial s'incrementa un 0,2% en el quart trimestre respecte al mateix període de l'any anterior. Amb les xifres resultants d'aquest trimestre es registra el setè augment trimestral consecutiu, després de tres trimestres de caigudes. ##La publicació d'aquestes xifres correspon a l'Institut Nacional d'Estadística (INE), calculades a través de l'Indicador de Confiança de Empresarial Harmonitzat (ICEA).

L'ICEA, que té una periodicitat trimestral i és comparable a nivell europeu, és l'enquesta d’opinió que realitza l'organisme estadístic i s'elabora a partir d'una mostra representativa d'establiments empresarials.

La millora de la percepció de la situació actual és el resultat de l'augment d'establiments empresarials que pensen que el seu negoci va evolucionar favorablement o de manera normal en el tercer trimestre i el descens de qui opinen que va empitjorar. En concret, el 16% van tenir una opinió favorable, el 29,7% indiquen evolució desfavorable i el 54,3% parlen de normalitat.

Els resultats obtinguts posen de manifest que la confiança empresarial augmenta en deu comunitats autònomes, en dos sectors d'activitat dels cinc analitzats i en les microemepresas, entre d'altres establiments empresarials.