×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Estalviar 2.100 milions gràcies al combat contra el frau en l'atur

El Ministeri d'Ocupació i de Seguretat Social es marca com a objectiu la lluita contra el frau en les prestacions d'atur per reduir la despesa##. En aquest sentit, el Govern vol donar de baixa per infracció a 400.000 demandants per al 2015, amb l'objectiu d'estalviar 2.100 milions d'euros, gairebé el 50% dels 4.426.000 d'euros previstos de reducció de la despesa en la protecció per atur per al 2015. El pressupost total és de 25.003.000 d'euros, un descens del 15% respecte a aquest any.

La lluita contra el frau és una prioritat. El 2013, l'increment dels controls a les prestacions ja va causar 341.000 baixes, i per aquest any la xifra prevista és de 434.148, semblant al que es projecta per 2015. Així, les deteccions per frau segueixen una línia ascendent que contrasta amb el descens que hi ha hagut en aquest mateix temps en el nombre de perceptors de prestacions per atur. El 2010, la desocupació va aconseguir la seva xifra més alta, amb tres milions de beneficiaris i, a partir d'aquí, la xifra ha anat baixant de manera gradual. A l'agost, per exemple, era de 2.524.715 persones.

Però hi ha més raons que expliquen el descens de beneficiaris de les prestacions, a més de la recuperació econòmica i la lluita contra el frau. Una de les principals és l'atur de llarga durada existent, que condueix a què moltes persones hagin esgotat la prestació. De fet, en els últims anys s'està disparant el nombre de beneficiaris a la renda activa d'inserció, una ajuda de 426 euros que perceben els aturats majors de 45 anys que han esgotat totes les prestacions i tenen uns ingressos inferiors al 75% del Salari mínim Interprofessional.