×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Un 40% dels espanyols confia trobar nova feina en els propers mesos

El 40% dels treballadors espanyols confia en trobar una nova feina en els pròxims sis mesos. Així ho reflecteix l'últim Estudi Internacional Randstad Workmonitor corresponent al tercer trimestre d'aquest any##, realitzat a partir de més de 15.000 entrevistes a professionals ocupats en més de 30 països. Aquesta xifra se situa lleument per sobre de les expectatives del mateix període de l'any passat, que van situar el percentatge en un 39%. No obstant això, Espanya continua encara lluny de la mitjana europea que és del 56,3%.

Les expectatives d'aquest tercer trimestre són un 1% inferiors a les del segon i pel que fa a les xifres en funció del sexe dels treballadors, no hi ha diferències. Si es desglossa l'informe per franges d'edat, els professionals més joves (d'entre 18 i 24 anys) són els que més expectatives tenen de trobar un altre lloc de treball, amb un 61%. A l'extrem oposat se situen els treballadors d'entre 55 i 64 anys, amb un nivell de confiança que baixa fins al 23%.

L'Estudi analitza també els últims tres anys i posa de manifest que 2012 va ser l'exercici que va registrar el menor percentatge de treballadors amb esperança de trobar una nova feina: un 38%. Des d'aquell any, aquest índex ha tingut una evolució positiva a Espanya, amb un creixement sostingut d'un punt percentual cada any. Cal destacar el contrast amb el que es va detectar el 2011, que va ser l'any més optimista, amb unes expectatives de trobar una nova feina que es van situar en el 50%.

En el context europeu, Turquia, Suècia i el Regne Unit són els països amb els treballadors més optimistes: els turcs arriben a un nivell de confiança del 78%; els segueixen els suecs, amb un 65%; i el Regne Unit, amb un 64%.

A més d'Espanya, que se situa a la cua del rànquing europeu, els països més pessimistes són Itàlia, amb un 45%, i Holanda, amb un 50%. Els dos països es troben, igual que Espanya, allunyats de la mitjana europea que arriba al 56,3%.