×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Els autònoms podran contractar treballadors sense perdre la tarifa plana

Els autònoms que s'hagin acollit a la tarifa plana de 50 euros podran contractar treballadors sense perdre els beneficis d'aquesta, segons va anunciar ahir el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social##. Actualment, a aquesta tarifa de cotització reduïda, que durant els primers sis mesos suposa una reducció del 80% en la quota mínima de la Seguretat Social per contingències comunes, només es poden acollir aquells autònoms que no tinguin treballadors al seu càrrec.

La mesura de la tarifa plana de 50 euros de cotització va ser pensada inicialment per als joves i poc després el Govern va ampliar el seu radi d'acció a persones de totes les edats. El resultat és que, actualment, d'aquesta tarifa de cotització reduïda es beneficien més de 291.000 autònoms, dels quals més de 113.000 són joves menors de 30 anys. Des de la seva posada en marxa, el febrer de 2013, el nombre de joves menors de 25 anys que s'ha donat d'alta en el Règim Especial d'Autònoms de la Seguretat Social s'ha incrementat en un 21,8% (12,3% en el cas dels menors de 30 anys).

Aquestes mesures, va explicar la ministra Fátima Báñez, han tingut una incidència molt positiva en l'ocupació d’autònoms, com mostra l'evolució del nombre d'autònoms afiliats a la Seguretat Social, que en l'últim any es va situar en 78.734, fet que suposa un creixement del 2,6%. Báñez va destacar que la xifra d'autònoms a Espanya "creix dia a dia" i supera ja en prop de 43.000 la registrada al començament de la legislatura i representa a dia d'avui el 18,7% del total d'afiliació a la Seguretat Social.

Al costat d'aquesta mesura, la ministra va destacar també la bona acollida que ha tingut també la implantació de la tarifa plana de 100 euros per a la contractació indefinida, que s'ha traduït en 143.109 contractes indefinits.