×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El 85,5% de treballadors amb estudis universitaris té feina

Tenir estudis universitaris és determinant per tenir una feina. Així ho posa de manifest l'últim informe de Randstad Professionals##. Segons el document, el 85,5% dels professionals amb estudis universitaris està treballant actualment a Espanya. A més, destaca que Navarra, Euskadi i la Rioja són les regions on els professionals amb formació acadèmica superior tenen més possibilitats d'accedir al mercat laboral.

De fet, l'informe subratlla que el nombre d'universitaris que troba un lloc de treball a Navarra o Euskadi arriba actualment al 90%, mentre que a la Rioja la xifra supera el 89%. Les dades empitjoren a Canàries, Andalusia i Castella-La Manxa, on els universitaris s'enfronten a "més dificultats" per trobar una feina i aquí el percentatge de treballadors amb formació acadèmica superior arriba al 80%, fet que suposa que dos de cada deu persones amb estudis universitaris es trobin desocupats.

L'informe també recull que la situació d'atur augmenta quan menor és el nivell de formació acadèmica, com revela també l'últim informe de l'OCDE. En aquest sentit, Randstad indica que una de cada tres persones amb estudis secundaris a Espanya no té feina. L'anàlisi evidencia una caiguda de fins al 66% en l'índex d'ocupació en el cas dels enquestats amb estudis d'educació primària o secundària -19 punts percentuals menys que en el cas dels professionals universitaris.

Finalment, l'informe de Randstad Professional analitza les diferències quant a l'edat dels treballadors i destaca que la taxa d'ocupació entre professionals amb estudis universitaris de més edat és superior a la dels joves que presenten les mateixes característiques. En aquest sentit, nou de cada deu majors de 45 anys (un 89,9%) tenen una feina; reduint-se fins el 86,4%, per als adults d'entre 30 i 45 anys; i fins el 73,1%, entre els menors de 30 anys.