×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Guia Rehabilitació després d'un Ictus

El Servei Cantàbric de Salut (SCS) ha presentat una nova guia que proporciona informació de caràcter pràctic per entendre els problemes que presenten les persones que han patit un ictus##, i com es pot col·laborar amb els professionals de rehabilitació per millorar la seva situació i qualitat de vida. La Guia de Rehabilitació després d'un Ictus, aquest és el seu títol, va dirigida a pacients, familiars i cuidadors.

El director de l'SCS, Carlos León, va destacar en la presentació –segons recull Europa Press- que l'objectiu de la guia és fer partícips en el procés de la seva malaltia als propis pacients i cuidadors, aportant-los informació sobre les seves conseqüències, cures i recursos existents. La rehabilitació després d'un ictus és un procés complex, en què a més del pacient, la seva família i cuidadors, intervé un equip multidisciplinar integrat per metges rehabilitadors, fisioterapeutes, logopedes, terapeutes ocupacionals, logopedes, neuropsicòlegs, personal d'infermeria, treballadors socials i professionals d'Atenció Primària.

La Guia inclou, a més, quines conseqüències té aquesta patologia, com els professionals de l'equip de rehabilitació intenten prevenir i tracten les complicacions, quins tractaments i suport professional de cures ofereix el SCS als seus pacients per aconseguir els millors resultats en la recuperació, com poden ajudar els familiars i cuidadors en el procés, què preparatius són necessaris en deixar l'hospital, on aconseguir més informació i ajuda sobre l'ictus.

Aquestes guies estan disponibles en format electrònic a la pàgina web del SCS (www.scsalud.es).