×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El 64,4% dels univeristaris té feina 4 anys després de llicenciar-se

L’afiliació dels titulats universitaris es situa de mitja en el 64,4% als quatre anys d’acabar la carrera. El percentatge millora en les carreres de Ciències de la Salut, arribant fins al 71,4% i disminueix en Arts i Humanitats fins al 48,8%. Així ho afirma l’estudi “Inserció laboral dels estudiants universitaris” presentat per la Secretaria d’Estat d’Educació, Formació Professional i Universitats, que s’ha elaborat amb dades d’Educació, Seguretat Social, l’Institut Nacional de Conferència i dels Consells Socials de les Universitats Espanyoles.

El document recull les dades dels estudiants que van acabar els seus estudis al curs 2009-2010 i conclou que al 2014, el 55,5% dels titulats cotitzava a la Seguretat Social treballava en una feina d’acord amb la seva titulació. El 20,1% ho feia a una feina no manual, i el 24,4% restant ho feia a una feina manual.

Per titulacions, les que estan millor posicionades quatre anys després d’acabar la carrera en percentatge d’afiliats són la de Medicina (92,9%), seguida de la diplomatura en Òptica i Optometria (84%) i la llicenciatura en Ciències Actuarials i Financeres (84%).També tenen una bona posició, amb més d’un 80% d’afiliats, Enginyeria Automàtica i Electrònica Industrial, Enginyeria Electrònica, llicenciats en Farmàcia i Enginyeria Tècnica Industrial, d’especialitat tèxtil. Per contra, Radioelectrònica Naval i les filologies portuguesa, àrab i eslava es queden per sota del 30% en nombre d’afiliats als quatre anys d’acabar la carrera

D’altra banda, una dècima part dels titulats són autònoms als quatre anys d’haver acabat els seus estudis, encara que aquest percentatge s’eleva fins el 27,5% en titulacions concretes com Arquitectura i construcció, i creix fins al 26,4% en Veterinària. Altres titulacions, malgrat això, no arriben al 6%, com és el cas dels Serveis de Transport, Serveis Socials, Ciències Físiques, Formació docent i Ciències de la vida. Per branques, les Ciències de la Salut tenen el 15,3% dels autònoms, mentre que Arts i Humanitats conten amb l’11,8%, Enginyeria i Arquitectura amb el 10,9%, Ciències amb el 8,8% i Ciències Socials i Jurídiques amb el 8,7%.