×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El 30% de l’ocupació espanyola la creen els autònoms

Cada dia hi ha 234 nous emprenedors i 107 nous llocs de treball per compte aliè que són generats per autònoms, segons els càlculs de la Federació de Treballadors Autònoms (ATA). D’aquesta manera, la xifra total d’autònoms supera ja els tres milions.

Les dades són positives no únicament perque quasi el 62% de les noves altes pertanyen a emprenedors menors de 40 anys, sinó també per les dades de supervivència de l’autoocupació: dos de cada tres autònoms porten més de tres anys al capdavant del seu negoci.

En relació a les últimes xifres d’afiliació, cedides pel Ministeri d’Ocupació, ATA assegurà que dels nous 307.812 cotitzants a la Seguretat Social, els autònoms són 92.017 afiliats. El 29,9% dels llocs de treball creats en el que portem de 2014 ha estat generat pels autònoms.

Una de les explicacions d’aquest augment ha estat l’extensió de la possibilitat d’accedir a les “tarifes planes” de pagament a la Seguretat Social a tots els col·lectius d’edat, per a UPTA. Malgrat la favorable evolució de l’afiliació, UPTA també ha advertit de que l’actual crisis del consum està creant especials dificultats als treballadors autònoms que regenten els comerços minoristes i als comerciants autònoms independents.