×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

L'estat de la Seguretat i la Salut Laboral a Espanya al 2013

L’INSHT ha presentat “Informe sobre l’Estat de la Seguretat i Salut a la feina al 2013”, que aprofundeix aquest any en estadístiques de danys a la salut i fa especial atenció als accidents de treball i malalties professionals. A més, també s’inclou un estudi sobre les condicions de treball i sinistralitat en el sector pesquer, en el que s’aborden d’una forma detallada les característiques sociodemogràfiques i les condicions de treball d’aquesta activitat, per l’atenció específica que el sector requereix.

Durant l’any 2013, es van produir i notificar a Espanya 468.030 accidents de treball amb baixa. D’aquests, el 86,4% es produïren durant la jornada laboral i el 13,6% restants es van produir en el trajecte de casa a la feina o a l’inrevés (accidents in itinere).

Amb l’implementació del sistema informàtic CEPROSS per a la regulació i tramitació de malalties professionals a través de la comunicació via Internet amb la Seguretat Social, s’ha avançat en l’obtenció d’informació i s’ha pogut analitzar des d’una nova perspectiva els processos de les malalties professionals. Dels processos finalitzats 10.961 conteníen parts de malaltia. De les dades reflectides a l’estudi, es pot concloure que la major proporció de processos tancats corresponen a les dones, amb una duració mitjana de 77,07 dies. Mentre que en els homes la duració mitjana es major, arribant als 80,23 dies. En general, més del 85% dels casos de tancament de procés és per alta mèdica.

Pel que fa a l’activitat pesquera, sobre la qual l’estudi presenta informació detallada i específica, les dades mostren que un 0,23% de la població ocupada treballa al sector pesquer i un 0,03% es dedica a l’acuicultura. Un 86% dels treballadors del sector de pesca son homes, xifra que se situa en un 72,3% en el cas de l’acuicultura. Segons l’edat, trobem una tendència a l’envelliment al sector, on un 34,9% dels treballadors es troben en la franja d’edat de 46 a 55 anys, mentre que el 16,7% correspon a la franja de 26 a 35 anys.  Aquesta tendència d’envelliment es confirma al calcular l’edat mitjana dels treballadors: al 2012 l’edat mitjana dels treballadors de la resta d’activitats era de 41,6 anys, mentre que l’edat mitjana a la pesca era de 43,2 anys.