×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Jornada sobre la millora de l’absentisme

Dins del marc de jornades organitzades per Mútua Intercomarcal amb l'objectiu de formar a empreses i professionals en la gestió i prevenció de l'absentisme laboral, el passat 21 de novembre va tenir lloc la jornada "Eines per reduir l'absentisme: aportem valor a les empreses" a les instal·lacions de Mútua Intercomarcal a Tàrrega. L'acte va comptar amb una nodrida representació d'empreses de les comarques de l'Urgell, Segarra i Pla d'Urgell, confirmant la gran acollida d'aquestes iniciatives organitzades per l'entitat en diferents punts de la geografia nacional .

L'objectiu de les jornades no és només proporcionar informació relacionada amb l'absentisme laboral, sinó també realitzar una aproximació pràctica a les possibles solucions que ofereix Mútua Intercomarcal gràcies als avantatges i aplicacions que posa a disposició del col·lectiu d'empreses associades i treballadors protegits.

Un altre aspecte destacat de les jornades és el debat obert amb els representants de les empreses durant el qual van poder intercanviar informació, compartir dubtes i plantejar nous temes d'interès. Dins d'aquest marc de debat, es va tractar el nou RD 265/2014 que tracta sobre la gestió dels processos d'incapacitat temporal inferiors als 365 dies dels treballadors del Règim General i autònoms.

A més també es van realitzar comentaris sobre el Sistema CRETA, Sistema de Liquidació Directa per simplificar el compliment de les obligacions socials, facilitant la liquidació i el càlcul de les quotes socials de cada treballador. Aquest nou sistema suposa modificacions en l'actual procediment d'intercanvi d'informació, tractament, estructura i format dels fitxers amb el qual els usuaris del sistema RED es relacionen amb la Tresoreria General de la Seguretat Social.