×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La Seguretat Social registra dèficit

Els comptes de la Seguretat Social registren fins al mes d’octubre un saldo negatiu de 2.778,18 milions d’euros, l’equivalent al 0,26% del PIB. Aquesta dada contrasta amb el superávit que es va aconseguir durant el mateix període al 2013, segons el Sistema d’Informació Comptable de la Seguretat Social.

El Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social explica que el déficit ve donat per un increment total de la despesa en 2.156 milions d’euros, motivat especialmente per les pensions i perquè el sistema va experimentar un descens d’ingressos de 2.108 milions d’euros. En termes de caixa, aquestes operacions de caràcter no financer sumen una recaptació líquida de 99.422,3 milions d’euros, la qual cosa suposa un descens del 0,6% respecte a l’excercici anterior, mentre que els pagaments van augmentar un 2,1% arribant fins als 104.031,7 milions d’euros.

Del volum total de drets reconeguts, el 91,87% correspon a les entitats gestores i serveis comuns de la Seguretat Social i el 8,13% restant correspon a les Mútues d’Accidents de Treball i Malalties Professionals. Una cosa similar passa amb les obligacions, on el 93,44% ha estat reconegut per les entitats gestores i el 6,56% per les Mútues. D’altra banda, les cotitzacions socials van aconseguir els 82.795,7 milions d’euros, un 0,8% més que als deu primers mesos de 2013.

Pel que fa a les prestacions econòmiques a famílies i institucions, aquestes van registrar un total de 97.331,7 milions d’euros, xifra que representa el 93,45% de la despesa total realitzada per la Seguretat Social. Respecte a les prestacions per paternitat, maternitat i risc per embaràs, en els deu últims mesos es van elevar fins els 1.768 milions d’euros. La despesa per Incapacitat Temporal va arribar als 3.739,8 milions d’euros, la qual cosa suposa un 8,8% més respecte a l’any anterior. Això es deu a que les Mútues han guanyat agilitat en la comptabilitat de l’informació gràcies a que han avançat un mes les dades corresponents a la seva gestió IT, segons informa el Ministeri.