×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Augmenta la mobilitat laboral

La mobilitat geogràfica de les persones en actiu laboralment ha augmentat i s'ha mantingut en el cas de persones sense feina, trencant la tendència de descens continu que va començar al 2010 i que es va mantenir fins al 2013, segons l'Estadística de Mobilitat Laboral i Geogràfica publicada per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) referents al 2014.

D'aquesta manera, un total de 419.500 ocupats en el primer trimestre portava residint al seu municipi actual menys d'un any, enfront del 14.386.300 que portaven cinc o més anys vivint al mateix municipi.

Els joves i els estrangers són els que més han canviat de residència per motius laborals durant l'últim any. En el cas dels primers, el total es situa en més de 200.000 ocupats entre 16 i 34 anys, xifra que equival a 4,4%. Aquest percentatge contrasta amb el dels majors de 55 anys, que se situa en el 0,8% (19.100). En el cas dels estrangers, el percentatge que ha canviat de municipi se situa en el 7,7% dels ocupats, enfront del 1,9% dels ocupats espanyols.