×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Aprèn a reduir l'Absentisme Laboral

El total acumulat de dies de treball perduts a Espanya a juny de 2014 es va situar de forma aproximada en 71.747.267 dies, segons les dades que ha elaborat Mútua Intercomarcal basant-se en l'Estadística de la Seguretat Social sobre Incapacitat Temporal. Si parlem de causes, al voltant d'un 85% dels processos per Incapacitat Temporal es deuen a Contingències Comunes, mentre que només el 15% restant són conseqüència de Contingències Professionals. 

Atenent a les dades proporcionades per l'Enquesta Trimestral de Cost Laboral (ETCL), la taxa d'absentisme per causes ocasionals a nivell nacional ha experimentat una reducció del 0,46% respecte al 2012, situant-se en un 4,36%. Pel que fa a la taxa d'absentisme per Incapacitat Temporal (causa que representa al voltant del 70% de les causes ocasionals), ha experimentat un increment del 8,52% a nivell nacional des de 2013. Pel que fa a les empreses associades a Mútua Intercomarcal aquest increment ha estat sensiblement inferior, situant-se en el 4,26%.

La gestió i reducció de l'absentisme és un dels grans reptes als quals s'enfronten les empreses actualment. Per aquest motiu, Mútua Intercomarcal porta treballant molt de temps amb l'objectiu d'ajudar als seus mutualistes a millorar les seves dades d'absentisme i perquè deixi de ser un obstacle per a la millora del rendiment professional, objectiu amb el qual segueix comprometent-se amb el llançament del nou Portal de Gestió de l'Absentisme Laboral.

A través del nou Portal de Gestió de l'Absentisme Laboral, s'ofereix als mutualistes informació teòrica i pràctica, així com eines de gestió i l'accés a dades pròpies, tot amb l'objectiu d'afavorir-ne la gestió. Entre els aspectes diferencials, a més de la possibilitat de tenir accés als premis organitzats per Mútua Intercomarcal, destaquen les fitxes per causa d'absentisme i l'explicació sobre com elaborar un bon Pla de reducció. Fes un cop d'ull al nou portal i començar a gestionar l'absentisme!