×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El creixement de l'ocupació en 2014

Durant l'últim trimestre de l'any es preveu un augment en l'ocupació de 12.000 persones. Una dada que contrasta amb els 94.000 llocs d'ocupació perduts durant el mateix període del 2013. Amb aquest augment, el saldo final per tot el 2014 quedarà en 380.000 ocupats més que l'any anterior, fins a sumar 17,5 milions, segons  l'informe “d’Avanç del Mercat Laboral” que elabora Asempleo i Analistes Financers Internacionals (AFI).

Les previsions que AFI  ha obtingut mostren que el creixement de l'economia espanyola durant aquest any serà d'un 1,3% i arribaria a l'1,8% en 2015. Un creixement que a més es recolzarà amb la demanda nacional i amb el creixement del consum en les llars.

No obstant això, AFI també adverteix que el creixement del 2015 pot ser menor a causa de diversos factors, entre ells, la moderació salarial o el nivell de confiança al país. A més, mentre la demanda interna aportarà 1,7 punts al creixement del PIB al 2015, la demanda externa amb prou feines contribuirà amb una dècima  a causa de la reducció de les exportacions.

Pel que fa a l'ocupació mesurada en termes de població activa, segons les projeccions d'AFI,  es donarà un augment de l'1,1% durant 2014 i per 2015 es preveu un 1,6% d'augment. També han realitzat una previsió respecte als nivells de la taxa de l'atur amb un 24,5% durant aquest any i una disminució fins al 23,2% al 2015 a causa del lleu increment de l'ocupació i a l'estancament de la població activa.