×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Estratègia Espanyola per a la Seguretat i Salut en el Treball

La nova Estratègia de Seguretat i Salut en el Treball ha estat l'objecte del diàleg social mantingut entre el Govern i la Ministra d'Ocupació i Seguretat Social. La seva aprovació està prevista per a la propera reunió de la Comissió Nacional de Seguretat i Salut.

Entre els objectius principals d'aquesta nova Estratègia trobem millorar l'efectivitat de les actuacions de les Administracions Públiques en matèria de Prevenció de Riscos Laborals, impulsar la coordinació entre Administracions Públiques o potenciar actuacions relacionades amb l'anàlisi, investigació, promoció, suport i control, formació i assessorament en prevenció a l'empresa.

La nova Estratègia s'ha pensat amb la finalitat de mantenir, complementar i reforçar tots els programes o mesures existents per així aconseguir crear una veritable consciència social que posi de manifest la importància del compliment de les normes preventives i com de greus poden ser les conseqüències que es derivin del seu incompliment.

Els factors fonamentals per consolidar la cultura preventiva són el compromís i la participació de la societat, encara que també els poders públics han d'instaurar els mecanismes necessaris per conscienciar a la societat i integrar la idea de la prevenció en el dia a dia dels treballadors. És per això que la nova Estratègia Espanyola de Seguretat i Salut en el Treball 2014-2020 és un punt clau per aconseguir aquest objectiu.