×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Claus per a combatre l’estrés laboral

L’estrès és un risc que pot estar present en l'entorn laboral. Saber gestionar els moments d'estrès puntual és important per evitar que aquest es converteixi en crònic i pugui arribar a ser perjudicial i fins i tot danyar la nostra salut física i emocional. Per això, compartim els consells de l'Associació Americana de Psicologia per aprendre a gestionar-lo:

  • Cal identificar el problema per saber com combatre-ho.

  • Aprendre a desenvolupar respostes saludables. No hi ha que calmar l’ànsia amb grans menjades o les begudes alcohòliques, si dediquem temps a les nostres aficions ens sentirem millor.

  • És molt important saber establir límits entre la jornada laboral i el nostre temps lliure. Hi ha un lloc i un temps per a cada cosa.

  • El descans és important per evitar els efectes negatius de l'estrès crònic. Desconnectar ens ajuda a tornar amb forces renovades per enfrontar-nos als nous reptes.

  • Parlar amb el cap de forma adequada sí ajuda. No es tracta de queixar-se sinó de comentar els problemes i buscar solucions.

Cal recordar que l'estrès laboral  és un gran impediment per a la productivitat i per al bon ambient a la feina. És per això que cal esforçar-se per aconseguir fer del nostre lloc de treball un espai confortable i segur.