×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Noves obligacions de les oficines públiques d'ocupació

Després de la publicació aquest dijous al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), entra en vigor demà, 6 de febrer, el Reial Decret pel qual s'estableix la cartera comuna de serveis que han de prestar les oficines públiques d'ocupació. Aquesta norma, tal com estava previst en l'Estratègia Espanyola d'activació per a l'Ocupació 2014-2016, es tradueix com un pas més cap a la modernització dels serveis públics d'ocupació.

Un dels pilars d'aquesta mesura és que garanteix l'accés de tots els ciutadans als serveis d'ocupació, mitjançant l'articulació d'un itinerari personalitzat per a la persona desocupada amb una atenció continuada i adaptada a les seves necessitats. Així, la cartera integra serveis d'orientació professional, de col·locació i d'assessorament a les empreses, formació i qualificació per a l'ocupació i d'assessorament per a l'autoocupació i l'emprenedoria.

Els serveis autonòmics d'ocupació hauran d’assessorar les empreses i actuar com a intermediari entre les ofertes i les demandes d'ocupació. Així mateix, el Reial Decret també estableix que els serveis autonòmics ajudin en l'àmbit de la formació als aturats i desenvolupin un compte de formació associada a la Seguretat Social, la qual disposarà de tota la formació certificada del treballador.

Un altre dels pilars, és la introducció del control i avaluació de la despesa en polítiques actives d'ocupació, que estableix que el 60% dels recursos s'assignaran d’acord amb els resultats obtinguts l'any anterior.