×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Mitjanes i grans empreses donen impuls a l'ocupació

Les mitjanes i grans empreses es troben darrere de la millora que ha sofert l'ocupació, segons dades de la Secretaria General de la Indústria i de la Petita i Mitja Empresa, adscrita al Ministeri d'Indústria, a causa de la creació de noves empreses a un ritme de l'1,4% el passat any.

Les mitjanes empreses van créixer un 2,74% enfront del 2,61% de les grans empreses. Malgrat aquestes dades positives, els agents econòmics coincideixen que per ser més competitius respecte a les exportacions, s'ha d'augmentar la grandària de l'empresa espanyola, ja que el 95% del teixit es compon de pimes.

D'altra banda, les microempreses i les petites empreses també han sofert un impuls, creixent un 0.69% i un 0.98% respectivament, segons dades basades en les estadístiques de comptes de cotització de la Seguretat Social.

L’ocupació

Si mirem els qui tiren de l'ocupació, les grans empreses són les que van generar més ocupació en 2014, incrementant les seves plantilles en un 3% enfront les mitjanes empreses, que van tenir un increment del 2.7%. Així doncs, en termes absoluts, dels 251.248 nous treballs que van generar les empreses, les grans aglutinen 4.5 milions d'empleats (53%) i les pimes 7.2 milions d'empleats.