×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La OCDE reclama a Espanya més mesures

L'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) proposa noves polítiques d'ocupació, com augmentar més la “capacitat de resposta” dels salaris tenint en compte les condicions del mercat laboral, i unificar la protecció entre contractes indefinits i temporals.

Segons l'informe de 2015, Going for growth, l'OCDE afirma que una major protecció dels contractes indefinits respecte als temporals condueix a una "persistent dualitat" del mercat de treball, la qual cosa augmenta la freqüència dels períodes de desocupació, sobretot per als joves, i redueix la productivitat. Demana al Govern d'Espanya que harmonitzi els aspectes clau dels diferents tipus de contracte.

Noves polítiques actives d'ocupació

L'OCDE recalca les mesures que ja han estat adoptades entre 2013 i 2014 en matèria d'ocupació, com la creació d'un únic portal nacional per a la cerca d'ocupació o fomentant que el sector privat col·labori en la cerca d'ocupació. Malgrat això, proposa la implementació de noves polítiques per a l'activació de l'ocupació, centrades en la formació i en els aturats de llarg durada. En aquest sentit, aposta perquè les empreses col·laboren en el disseny de la formació amb l'objectiu que els programes educatius s'adaptin millor a les necessitats reals del mercat laboral.