×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Puja l'absentisme laboral a Espanya

L'absentisme laboral a Espanya va pujar fins a situar-se gairebé en un 4%. Aquestes dades del Ministeri d'Ocupació solament inclouen fins al mes de novembre de 2014 i hem de tenir en compte les baixes pròpies de l'època, com les grips d'hivern. Així doncs no hauria d'estranyar-nos veure una pujada a finals d'any.

Aquesta pujada de l'absentisme confirma un canvi de tendència, el qual podria significar que temps passats mai tornaran, ja que des de 2007 l'índex s'havia reduït en més de 10 punts. Però, per què es va reduir l'absentisme aquests últims anys?

Si bé, es podria deure a l'esforç de les empreses per realitzar canvis en la gestió i una millora de les relacions laborals, a fi de reduir el nombre d'absentismes, un altre factor també podria ser la crisi i a l'anomenat “efecte por”.

La por a perdre la feina té un gran impacte, però a mesura que ens hi acostumem tendeix a diluir-se. Està clar que la crisi va ser un element determinant en la presa de decisió del treballador, evitant les baixes, ja que ningú volia estar a les llistes d'acomiadaments.

Per tant, en aquests moments en què sembla que la crisi està remetent, tornarà a augmentar l'absentisme laboral com abans de la crisi? Davant aquesta situació, aquelles empreses que hagin apostat per desenvolupar un bon pla de gestió de l'absentisme, podran estar tranquil·les, ja que en el seu moment van fer una aposta segura de cara al futur.

Per aquest motiu, Mútua Intercomarcal posa a disposició de totes les empreses el Portal de Gestió de l'Absentisme. En ell t'oferim un aplicatiu de gestió per identificar les causes de l'absentisme a la teva organització i realitzem un informe per conèixer els costos que li suposa a la teva empresa, juntament amb una proposta de pla de reducció per solucionar el problema. A més, et facilitem les eines necessàries per solucionar-ho. 

Entra a la nostra pàgina web i informa't.