×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Els fàrmacs a Espanya tenen un preu inferior a la mitjana de la UE

S'obre el debat sobre el cost dels fàrmacs a Espanya com a conseqüència de l'elevat preu dels nous medicaments contra l'hepatitis C. Arran d'aquest fet, la patronal de les farmacèutiques innovadores, Farmaindustria, va publicar un informe de la consultora IMS Health que mostra com a Espanya la mitjana del preu dels fàrmacs és un 15% inferior a la mitjana de la resta dels països de l'Eurozona.

En els 14 països analitzats, la consultora pren com a mesura el preu mitjà per unitat estàndard, on Espanya apareix en els últims llocs només per davant d'Eslovàquia, Portugal, Estònia i Letònia. En canvi, respecte al consum mitjà anual per càpita d'unitats estàndard, Espanya es situa en la penúltima posició del rànquing, solament per davant d'Itàlia.

D'altra banda, el preu dels medicaments estan sotmesos a un estricte control i afecta tant als fàrmacs sota patent com als genèrics. Aquests últims representen gairebé el 80% del mercat de medicaments de prescripció a Espanya, i el 47,5% d'aquest mercat en valors, havent experimentat un creixement molt important en els últims anys.

Aquestes dades mostren la reacció del mercat farmacèutic espanyol a l'ajust sofert mitjançant diferents regulacions, la qual cosa ha afectat la seva posició respecte a l'àmbit internacional.